Pasaport Nasıl Alınır?


 Pasaport Nasıl Alınır?

 Pasaport, yurt dışına herhangi bir şekilde seyahat etmek isteyenler için gerekli olan belgeye denmektedir. Bir başka deyişle pasaport yurt dışına çıkış izin belgesi olarak tanımlanabilmektedir. Pasaport nasıl alınır? Merak edenler için detayların bilinmesi gerekmektedir.

 Aynı zamanda pasaport başvuru adresinin bilinmesi gerekmektedir. Pasaport başvurusu nüfus müdürlüklerine yapılmaktadır. Pasaportlar kullanıma amacına göre özellikler taşımaktadır. Bordo pasaport yaygın olarak kullanılan pasaport türü olarak bilinmektedir.

 İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu oluşturulduktan sonra evrak hazırlanması gerekmektedir. Pasaport başvuruları şahsen yapılması gerekmektedir. Temsilci tercih edenler için ise vekâletle işlem yapılmaktadır. Öncelikle www.gezimall.com.tr adresi ziyaret edilerek teknik destek alınabilmektedir.

 

 Pasaport İçin Gerekli Evrak

 Pasaport alabilmek için gerekli koşulların sağlanması ön koşul olarak bilinmektedir. Öncelikle

  •  Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  •  Son altı ay içinde çekilen 1 biyometrik fotoğraf,
  •  Var ise eski pasaportun evraklar arasında bulunması gerekmektedir.

 Pasaportlar, kullanıcı statüsüne göre renklerde verilmektedir. Bordo pasaport umumi olarak kullanılmaktadır. Yeşil pasaport hususi olarak damgalanmaktadır. Devlet memurları ve görevlilerine 5 yıl süreli olarak verilmektedir. Bundan dolayı hangi tür pasaport alınacağına karar verilmesi gerekmektedir.